バーの数だけいろんな酒がある

  

パイナップルモヒート

[[recipe]]
1/2 pounds peeled fresh pineapple chunks
tablespoons packed dark brown sugar
1/2 pound diced fresh pineapple
1 cup lightly packed mint leaves, plus sprigs for garnish
2 cups white rum
3/4 cup fresh lime juice
Ice
1/4 cups chilled club soda
Lime wedges, for garnish

Step 1 Make the Syrup
In a saucepan, bring the pineapple, brown sugar and 4 cups of water to a boil. Simmer over moderately low heat, stirring, until the pineapple is very soft and the mixture is reduced to 2 1/2 cups, 40 minutes. Strain the mixture into a heatproof bowl, pressing on the solids; discard the solids. Let the syrup cool; you should have about 1 1/3 cups.

Step 2 Make the Mojitos
In a pitcher, muddle the pineapple and mint leaves. Stir in the rum, lime juice and 1 cup of the pineapple syrup. Pour into 8 glasses and add ice. Top with club soda and garnish with mint sprigs and lime wedges.

Make Ahead
The syrup can be refrigerated for 2 weeks.

From ineapple Mojitos -FOOD & WINE

こそばゆい感じのパイナップルの香りがいい! [The TRAD 湯島・上野バー ]

香り:フレッシュで甘ったるくない自然な甘い香りで鼻腔をツンツン刺激する感じがいいね。

味:ミントの香りと弱くはないアルコールからくる芯のある「何か」がさっきまで甘くフレッシュな香りで若い時代に戻ったような「錯覚」を現実に戻してくれる。「ああ、思い出って甘酸っぱいよね」と。きりっとした香りと苦みがいいかんじで「歳を重ねるのも素敵ね」と思わせてくれる。すこしの間だけ・・・時間を遡ったり戻ったり・・・・なんかいいね。